Цената на успеха

Мисля си..

Най-големите звезди, артисти, знаменити имена, учени, прославили се с голям принос в различни сфери, съвсем рядко са били изцяло подкрепяни от най-близките им. В повечето случаи, дори тъкмо обратното. Дали, всъщност, тази проява на неразбиране от собствената им среда, не поражда у тях силата да тръгнат съвсем сами, срещу всички, въпреки всичко, още по-целеустремени към мечтите си?
И едва след тежкия път, който извървяват напълно сами.. Едва след този необходим минимум от неблагоприятни условия, мечтите им стават реалност. Но цената е твърде висока. За едно малко потупване по рамото от най-близките, плащат с одобрението на хиляди далечни почитатели.
Защо не подкрепяме близките ни по пътя към мечтите им, докато идеализираме чуждите постижения? Защо не желаем да вървим с тях по трудния път към успехите им, но сме готови да празнуваме с тях, едва когато ги постигнат съвсем сами?

Запомнете: Всеки един велик роман е бил написан, за да попадне в ръцете на един конкретен човек. Всяка силна песен, е била изпята, за да я чуе един конкретен човек. Всяко едно велико откритие е било реализирано, за да послужи от полза на един конкретен човек. Не се залъгвайте, че великите неща търсят масовата аудитория. Не. Великите неща са замисляни за определени, конкрени хора. Създателят им ги е сътворил от любов към тях.
Масовото одобрение идва после.И много често, като компенсация за неприетия подарък.

14.11.18.

Коментари

  1. Вярно е, близките си мислят че най-добре знаят кое е добре за нас и не ни подкрепят, когато това се отклонява от техните възгледи. А ако няма друг човек, можем да творим и за себеси :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво мислиш? : )

Популярни публикации от този блог

Не бъркай добротата с наивитет.