Когато обичаш някого!

Когато обичаш някого земята е раят, в който се рееш и всичко е някак изначално оправдано. Забравяш за егото си,и се отдаваш на любовта без страхове. Себе си си, повече от всякога и това чувство те опиянява. Иска ти се цял живот да е така... Усмихваш се често,правиш подаръци, работиш над проектите си усърдно и всичко е някак цветно. Любовта внася радост в сърцата на бедни и богати, смели и страхливи, силни и слаби.. Пред нея всички са равни а с нея - всички щастливи. Тя лекува сърцата и изпълва душите. Освобождава ума и пренарежда възможностите. Тя е тази, към която всички се стремим, за да осмислим живота си, да творим всекидневието си и да запазим сигурността си. Любовта - истинската любов търпи паузи, прощава грешки и прегръща душата на любимия, заради самата себе си, не заради нуждата, навика или потребността. Тя е  самата прошка, самия компромис и нищо, което се възпитава, научава или създава.
Любовта е любов по природа и този, който умее да я поглъща без предрасъдъци, страхове и съмнения е истински щастливец. Любовта обича - тя никога не идва по случайност а само когато си достатъчно готов за нея...И колкото по-готов си, толкова по-силно  разпилява модусите на душата ти, преобръща светогледа ти, изпълнява мечтите ти и слага усмивка на лицето ти.
Не бягай от любовта, човеко! Понякога хората изразяват погрешно любовта си, но това не значи, че не обичат с цялото си сърце. Понякога всички сме толкова несъвършени, че....
Въпреки всичко не се страхувай да обичаш, защото това е единственото истинско нещо, което може да те докосне отвътре.


ПослеПис: Помни, че Бог показва любовта си към теб чрез хората, които те обичат!


Полина Алексиева

Коментари

  1. Този пост страшно много ми хареса! Много добре е казано най-важното за обичта...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво мислиш? : )

Популярни публикации от този блог

Не бъркай добротата с наивитет.

Цената на успеха